Varghysterin

En sak jag verkligen inte klarar av är all hysteri om vargar. Egentligen har jag väl ingen "rättighet" att yttrycka mig då jag varken bor i ett område där det finns varg, är same(tänker då på renarna) eller jagar/känner någon som fått sin hund dödad av varg. Men jag tycker ändå att det är så fruktansvärt fel att få skyddsjakt på varg bara för att vargen gjort någon form av skada. Visst, strövar den/dem omkring i byar och gör sådan skada förstår jag det men jag tycker verkligen inte att det är okej att på skyddsjakt på grund av en hund. Inte heller på grund av att en ren eller två blivit uppätna.. Läste en sådan sjukt bra insändare i ÖP imorse där det just stod om vargar och jakthundar! Tänker inte rabbla upp hela texten men den gick i alla fall ut på att det är jakthunden som inkräktar på vargens revir och vargen ser alla hunddjur som hot för sin egen överlevnad så det är av ren och skär instinkt som vargen då går till attack. Helt klart en tankeställare! 
Naturvetenskaps-skadad som jag dessutom är så blir jag dessutom ännu mer emot då jag tänker på den biologiska mångfalden. Aldrig i livet att skyddsjakt alltid är "den enda lämpliga lösningen". Visst har man hört om vargar som blivit förflyttade och sedan kommit tillbaka till samma område igen. Men allvarligt, något måste man ju kunna göra! Det är som sagt vi som inkräktar. Vargen gör bara som alla andra rovdjur gör när det kommer in ett hot i reviret.
->Rovdjursbeteende.<-
Förmodligen hade min åsikt vart annourlunda om det var någon av mina hundar eller boskapsdjur som tagit skada men nu är det inte så och jag står fast vid mina åsikter.. Jag förstår att folk är upprörda men det är då fanimig ändå inte okej.
Pusspåer<3
RSS 2.0