Middagstips!

Jag bara måste tipsa om den här maträtten som jag hittade på icas hemsida. Alltså på riktigt, det är ta mig tusan den godaste fiskgratängen jag någonsin ätit och jag är så sjukt stolt över att det är jag själv som gjort den! Visst, lite piller med att rulla ihop fisk och sådär men det var verkligen helt klart värt det. Det blev verkligen en vardagslyxgratäng. 
 
Magiskt god rödspätta
Ingredienser 4 port
800 gr rödspättafiléer
900 gr potatis
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
65 gr färsk spenat
salt & peppar
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 ½ fiskbuljongtärning
1 ½ msk maizena
1 kruka/förp. dill
1 citron
1 burk ishavsrom (80gr)
1 ½ dl riven ost
2 msk smör/olja
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225˚C. Skala och skiva purjolöken. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Hetta upp en stekpanna med lite smör och/eller olja och fräs purjo- och vitlök tills den börjar mjukna. I med bladspenaten och låt den fräsas med tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar. När lök och spenatblandningen är klar, lägg den på en tallrik. Koka då upp grädde, mjölk och buljong. Red av såsen med maizena eller annan redning, smaka av med ev. salt, peppar och ½ pressad citron. Grovhacka dillen/häll i halva förpackningen i såsen. Fördela spenat- och lökblandningen på rödspättafiléerna och rulla ihop dem och lägg rullarna i en ugnssäker form. Häll över såsen på spättarullarna och strö över osten. Förbered potatisen så den kokar samtdigt som du stoppar in fisken i ugnen så är det klart samtidigt. När potatisen kokar: in med fisken i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När fisken är klar kan du garnera gratängen med resten av dillen och klicka ut ishavsromen. Skär upp den andra halvan och citronen och servera till fisken och potatisen. ÄT OCH NJUT!
 
Blir typ hungrig bara jag ser bilderna. Detta blev i alla fall en favorit hos oss och står med på matförslagslistan. MUMS! Nu är det bara att invänta halv åtta hos mig och idol! Pusspåer<3



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0