Förra veckan

Alltså ni vet ju att jag skrev om att jag blev tokig av att inte ha något att göra på dagarna och verkligen, verkligen, verkligen ville ha ett jobb? Guess what! Jag ska nart åka iväg till Erikslund och ha mitt första upplärningspass i infodisken!! Följt av jobb hela helgen!
 
SÅ kul! Och ännu roligare blev det att efter typ 1h efter att jag skrev på kontraktet fick jag mail från en tidigare arbetsgivare och fick en förfrågan om jag ville börja med ett nytt uppdrag för dem. Men ikke! Nej jag är verkligen så himla nöjd! Och denna arbetsgivare verkar vara riktigt, riktigt bra. Som dessutom är medvetna och framförallt respekterar att de har med studenter att göra. Med förståelse för att man ibland har mycket i skolan och sådär. Det änns verkligen bra! Jag tror dessutom att det kan vara ett riktigt kul extraknäck! Få träffa och prata med massor av olika människor varje dag och sådär. Så spännande! 
 
Ska som sagt ha mitt första upplärningspass idag så vi får se hur det går. Har även upplärning imorgon förmiddag för att sedan köra heeelt själv på söndag!! Men det går nog bra. Jag ska ta med mig ett block och skriva upp allt man kan tänkas veta så det löser sig nog. Önska mig lycka till!! Pusspåer<3

Middagstips!

Hej på er! Hoppas ni haft en lite roligare dag än vad jag haft idag. "Lektionen" idag var verkligen riktigt tråkig. Tur att det bara var en extragrej och inte en riktig lektion i någon av kurserna utan lite info med bibblan. Ibland är det tråkigt att kunna saker. Men men. Skulle egentligen stanna kvar efter skolan idag men det blev inte så. Så istället blev det lite läsning hemma istället! Passade även på att måla naglarna, de var verkligen riktigt fula nu. Men nu så! Nudefärgade och fina. Och eftersom jag inte har så mycket mer att säga om dagen idag så tänkte jag komma med ännu ett middagstips! Nämligen...
 
...Chili con carne paj! Yes you heard me! Och det var så himla gott! Så enkelt dessutom och perfekt om man fick kvar av chilin. Och ni kanske tänker att det där inte lär bli någon större skillnad från att äta vanlig chili con carne och då säger jag att ni har fel. Både jag och Linus trodde det också men ack så fel vi hade. Och det är faktiskt inte första gången vi gör den här pajen nu heller!
 
Hur gör man då? Jo, skramla fram ditt favoritrecept på matpajs-deg. Rör ihop den och tryck ut i formen. Du får ju såklart kika om just din pajdeg ska stå i kyl en stund innan och förgräddas och sådär. Sen har du bara i chili con carnen och toppar med ost, in i ugnen, klaaart! Servera gärna med en god sallad gjord på mozzarella, rödlök, sallad, tomat och en balsamicovinigrette med lite basilika i! 
Mums!
 
Vi fick en superstor matlåda hem från Vångsta i tisdags så detta passade ju perfekt. Så får man ju dessutom en varsin matlåda en matlåda! Kan ju inte bli bättre, eller hur? Nu är det dax för idol! Pusspåer<3

Middagstips!

Jag bara måste tipsa om den här maträtten som jag hittade på icas hemsida. Alltså på riktigt, det är ta mig tusan den godaste fiskgratängen jag någonsin ätit och jag är så sjukt stolt över att det är jag själv som gjort den! Visst, lite piller med att rulla ihop fisk och sådär men det var verkligen helt klart värt det. Det blev verkligen en vardagslyxgratäng. 
 
Magiskt god rödspätta
Ingredienser 4 port
800 gr rödspättafiléer
900 gr potatis
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
65 gr färsk spenat
salt & peppar
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 ½ fiskbuljongtärning
1 ½ msk maizena
1 kruka/förp. dill
1 citron
1 burk ishavsrom (80gr)
1 ½ dl riven ost
2 msk smör/olja
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225˚C. Skala och skiva purjolöken. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Hetta upp en stekpanna med lite smör och/eller olja och fräs purjo- och vitlök tills den börjar mjukna. I med bladspenaten och låt den fräsas med tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar. När lök och spenatblandningen är klar, lägg den på en tallrik. Koka då upp grädde, mjölk och buljong. Red av såsen med maizena eller annan redning, smaka av med ev. salt, peppar och ½ pressad citron. Grovhacka dillen/häll i halva förpackningen i såsen. Fördela spenat- och lökblandningen på rödspättafiléerna och rulla ihop dem och lägg rullarna i en ugnssäker form. Häll över såsen på spättarullarna och strö över osten. Förbered potatisen så den kokar samtdigt som du stoppar in fisken i ugnen så är det klart samtidigt. När potatisen kokar: in med fisken i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När fisken är klar kan du garnera gratängen med resten av dillen och klicka ut ishavsromen. Skär upp den andra halvan och citronen och servera till fisken och potatisen. ÄT OCH NJUT!
 
Blir typ hungrig bara jag ser bilderna. Detta blev i alla fall en favorit hos oss och står med på matförslagslistan. MUMS! Nu är det bara att invänta halv åtta hos mig och idol! Pusspåer<3
RSS 2.0