Daimsnittar

Hej på er! Hoppas ni har en skön och mysig söndag. Själv har jag suttit och skrivit ihop intervjun från igår. Väldigt kul och intressant faktiskt och det gick verkligen bra. Var ganska så nervös när jag satt i bilen på väg dit av någon anledning. Men allt flöt på hur bra som helst och jag tror att intervjun bara tog runt 35min men vi satt kvar där i typ 2 timmar till och bara snackade skit och drack kaffe tills vi blev tvunga att fara för att vi skulle iväg och käka. Käkade som sagt på Texas och jag fick min beef fajita, asschysst faktiskt. Men nästa gång vi drar ut och käkar tror jag det blir på O'learys, jävlar vilken schysst meny de såg ut att ha alltså! Men det var trevligt. Efteråt så åkte vi till Ica och köpte fika innan vi drog till Lillhärad och spelade spel. Riktigt lyckad kväll faktiskt! Så sov vi i Vångsta idag. Haha, så kul. Jag köpte sånhär croissantdeg "på burk" igår och Elin, Hanna och Michaela bah "du måste göra en snaptutorial och skicka", så ja, sagt och gjort. Måste säga att den blev riktigt bra faktiskt, haha! Så ja, jag kände bara, varför inte fortsätta på baktemat dagen ut?
 
Just nu är jag inne i en period då jag älskar daim mer än allt annat i livet typ. Vilket jag egentligen alltid gör men nu är det extremt. Så för någon vecka sen när jag fick en housewife influensattack och fick för mig att jag skulle städa, diska, köpa blommor, laga mat och baka. Så tog jag och googlade lite och hamnade inne på jennys matblogg och daimsnittar. Så idag tog jag saken i egna händer och slängde ihop ett gäng! Så himla goda och lätta att göra och gick verkligen hem hos framför allt Linus och jag tror han ätit typ 10 kakaor nu.
 
Daimsnittar
Ingredienser
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram marabou daim
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör, ha sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smör och sirapsblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. I med den hackade chokladen. Fram med en plåt och bakplåtspapper. Dela på två och rulla ut till länger. Platta till längderna med fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Avnjut gärna med ett glas iskall mjölk!
Recommend! Och om du hellre vill ha lite håradre kakor kan du dela degen i tre men jag ville ha sega kakor.
 
Så himla goda. Och så enkla att göra plus att de är perfekta att ha i frysen. Nu: Parlamentet! Pusspåer<3



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0