Fredagsmys

Pizza, rött vin och två kamrater på Vapiano. Det fick bli min fredag denna vecka. (Någonting säger mig att nästa fredag skulle kunna se typ likadan ut också..)
Pusspåer<3

Bonn

Idag har vi vart till Bonn med skolan. Hade stora förväntningar innan vi åkte dit i och med att Bonn faktiskt har vart huvudstaden i Västtyskland efter andra världskrigen och 50 år framåt. Det var en fin liten stad! Vi började med att gå på "Haus der Gesichte", riktigt intressant faktiskt! Vi hade dessutom turen att få en guidadrundtur, vilket också var väldigt intressant. I museet kunde man följa Tyskland innan, under och efter krigstiden fram tills idag. Helt klart värt ett besök!
Efter besöket gick vi en kort stadsvandring medan vi tog oss till restaurangen vi skulle äta och dagen avslutades på. Riktigt kul och lite kuriosa: Haribo, ni vet godisföretaget, kommer faktiskt från Bonn. Något som i alla fall jag inte visste om! Så visste jag faktiskt inte att Beethoven kom från just Bonn heller.. Eller ja, när jag tänker efter låter det ju inte helt obekannt och främmande men jag hade aldrig kommit ihåg det eller tänkt på det om det inte vore för att vi gick förbi huset där han föddes. Hehe...
Pusspåer<3
RSS 2.0