No internet.

Så typsikt, jag som tog mig till att ta med mig kameran på stan för att ta kort på dem supermysiga julmarknaderna som vi har här i Köln. Så är internet så dåligt att det typ inte fungerar.. Nu när jaf dessutom tagit mig till mcdonalds med datorn för att kunna ladda upp bilder, så fungerar det ändå inte!
 
Men men, en ytterst liten promenad och en fika på distans med Linus får man ju vara glad och tacksam ändå! :)
 
Ja, vad händer i mitt liv nu för tiden då? Skola, plugga och julmarknader. Det är väl typ det jag gjort dem senaste dagarna men det är inte fy skam minsann! :) 
 
Men jag är i alla fall snart klar med mina förbannade litteraturfrågor, bara tre fårgor kvar sen är det överstökat! Tänkte att jag ska göra klart dem ikväll så det blir skönt! Ett problem mindre i världen liksom. Så är det bara literaturtentan, omtentan i orden och översättningstentan kvar, sen åker jag fanimig hem! 
 
Nu ska jag göra klart dem sista frågorna, pusspåer<3

Weihnachtsmarkt am Dom

En sak som jag verkligen kommer att sakna när jag kommer hem är Kölns alla mysiga julmarknader. På precis alla öppna ytor här i Köln har man slagit upp en julmarknad, ibland är det tre bodar och ibland är det 50. Verkligen så mysigt och så fina! Tror nog att jag kommer gå på julmarknad mer elle rmindre varje dag tills jag åker hem. Hahaha! En sak jag inte kommer att göra är i alla fall att prova med glühwein, usch fy och blä! SMakade verkligen bara varmt rötjut.
Meeeen, jag fick ju i alla fall en rätt söt mugg på köpet! Fast nu ljög jag för jag snodde den. Hehehehe.
Pusspåer<3

Sehr billig!

En sak som är fantastiskt med att bo i Tyskland är att det är otroligt villigt att leva här! Alla dess former av mat och andra tillbehör till hemmet, såsom tvål, smink och dylikt är verkligen helt galet billigt. Även kläder känns rätt billigt. Men speciellt mat. Typ igår, när vi käkade efter skolan, en typ kebabtallrik med sallad och en halvliters cola gick på €4.5, alltså inte ens 45 svenska kronor om man ska vara mer exakt eftersom euron inte ligger lite under 10kr. Bakelsen ni snart kommer få se kostade 2€, går man till ett bageri och köper en stor macka med typ serranoskinka och w.b parmesanost och en stor kopp kaffe går inte ens på 5€. Äckligt billigt med andra ord, samma sak hade ju gått på minst, med betoning på minst, 100kr. En stor limpa med bröd kostar ca 8kr, en handtvål kostar ca 6kr, hårfärg är näst intill gratis! En Loréal intensivhårtoning kan man få för inte ens 2€, alltså billigare än 20kr(!!!!)! Kommer få en "jävlar vad dyrt allting är"-chock när jag kommer hem känner jag. Fast det måste ju finnas något dåligt med Sverige också ;). Just nu känns det dock som det enda men då får det vara så! Kallt som sjutton lär det också vara, haha! Trots att vi fick vår första snö igår, som man förövrigt inte såg skymten av idag.. 
 
Min lunch som ni snart ska få beskåda är dock ett ibland det allra dyraste man kan hitta här men som fortfarande inte kan mäta sig med vad det kostar i Sverige. Nämligen sushi, den asgoda sushisalladen och sen en Tiramisou-bakelse. Det kalaset gick på "hela" 105kr, vilket skulle landat på typ det dubbla hemma i Sverige. Rätt sjukt. 
Mumsmumsmums!
Nu ska jag dricka upp resten av mitt kaffe innan jag slänger mig på lite av mina skitfrågor. Pusspåer<3
RSS 2.0